Polski Smak Czarnego Lądu – Przygotowanie do forum gospodarczego w Senegalu

Senegal jest krajem ze słabo rozwiniętym przemysłem spożywczym. Na dużą skalę odbywa się tu import podstawowych produktów spożywczych takich jak: nabiał, dżemy, makarony, wędliny, produkty rybne itd. Na terenie Senegalu przetwarza się obecnie bardzo mało żywności a większość produktów eksportuje się w postaci nieprzetworzonej. Niestety ogromna cześć produktów rolnych marnuje się z powodu braku odpowiednich systemów przechowalniczych.

Rząd Senegalu kładzie bardzo duży nacisk na rozwój przemysłu przetwórczego. Planowane jest powstanie 3 Agropoli, tj. centrali, w których zgromadzeni będą producenci warzyw i owoców oraz firmy przetwórcze.

Stwarza to ogromne możliwości dla polskich firm technologicznych, zainteresowanych ekspansją na rynek afrykański.

Polska Agencja Inwestycji i Handlu organizuje wystawę oraz forum gospodarcze w Senegalu w dniach 15-16 czerwca 2023 r. Podczas wydarzenia, zaprezentowane zostaną firmy oferujące produkty spożywcze, ale także firmy, które mają do zaoferowania technologie przetwórstwa spożywczego i przechowalnictwo.

Zapraszamy na webinarium, podczas którego dowiesz się:

  • jaki jest potencjał na senegalskim rynku rolno-spożywczym dla polskich producentów,
  • czym będzie Forum Polsko-Senegalskie i dlaczego warto jest w nim uczestniczyć,
  • jak zaprezentować się na stoisku promocyjnym PAIH i na co można liczyć.

Szkolenie poprowadzą:

  • Leszek Biały, Kierownik Zagranicznego Biura Handlowego PAIH w Senegalu.

Webinarium będzie prowadzone w języku polskim.

Udział jest bezpłatny. Liczba miejsc ograniczona.

Wydarzenie jest organizowane we współpracy z KOWR oraz Ambasadą RP w Senegalu.

REJESTRACJA